A diszkóban verekedtek össze a bevándorlók az ejtőernyősökkel

A diszkóban verekedtek össze a bevándorlók az ejtőernyősökkel

Újabb oldalukról mutatkoztak be az amerikai hadseregnek az olaszországi Vicenzában állomásozó ejtőernyősei, akik a kelet-európai országoknak az orosz agressziótól való megvédése mint alapfeladat mellett nemrégiben azzal is felhívták magukra a figyelmet, hogy egy németországi gyakorlaton három Humvee terepjárójukat ripityára törték, tavaly ősszel pedig több katonájuk is végtagtöréseket szenvedett egy magyarországi ugrás alkalmával. Vasárnap hajnalban ugyanis a 173. légi szállítású dandár állományának tagjai tömegverekedésbe keveredtek a Bassano del Grappa településen lévő Liv diszkóban „afrikaiak nagy csoportjával”. Az összecsapásban az Il Giornale di Vicenza helyi lap tudósítása szerint mintegy negyvenen vettek részt, többen kést és törött sörösüvegeket is igénybe véve a hatékonyabb fellépéshez.

A körülmények egyelőre tisztázatlanok, a szórakozóhelyen először valamilyen szóváltásra került sor az ittas fiatalok között, és eközben szúrta hátba állítólag egy ghánai illetőségű férfi az egyik amerikait. A támadót már odakint – a helyszíni beszámolók szerint „embervadászat” jelleggel – üldözőbe vették, s ebből alakult ki a tömegverekedés, mert a bosszúért lihegő amerikaiak minden ott lévő feketét célba vettek. A kidobók a diszkón belül állítólag gyorsan ellenőrzésük alá vonták a helyzetet, de a kívül zajló tombolás miatt helyszínre kellett hívni a környék számos rendfenntartó alakulatát, olasz rendőröket, csendőröket, amerikai katonai rendészeket. Végül 17 főt, köztük 13 amerikait vettek őrizetbe, négy amerikait és két afrikait (más jelentések szerint összesen nyolc főt) pedig súlyos zúzódásokkal és szúrt sebekkel szállítottak kórházba. A katonákat – a csapatok állomásoztatásáról szóló egyezmények értelmében – hétfőn engedték szabadon, így visszatérhettek laktanyájukba, a Caserma Ederlébe. Ügyük tárgyalása tegnap kezdődött.

A Liv tulajdonosai, Samuele Bucciol és Alessandro Pegoraro szerint a történteknek ők az igazi áldozatai: összesen 150 ezer eurós kárról tettek bejelentést. A verekedők haragja ugyanis nemcsak egymásra, de a hangtechnikai berendezésekre, a bútorokra, a parkolóban lévő kocsikra, sőt még egy kiérkező mentőautóra is kiterjedt; 82 rendezvényük során, melyen százezer fő fordult meg náluk, korábban soha nem történt hasonló eset.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 11.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »