A "demokraták" ma a kommunista begyűjtési miniszterre emlékeznek, aki törvénybe akarta iktatni Sztálin emlékét, '56. október 24-én pedig statáriumot rendelt el a felkelők ellen

Nagy Imre egykori miniszterelnökre és "mártírtársaira" emlékeznek ma a magukat demokratáknak nevezők, kivégzésük 58. és újratemetésük 27. évfordulóján. A központi rendezvények keretében a budapesti Vértanúk terén található Nagy Imre-szobornál tartanak megemlékezést, majd a néhai kormányfő sírjánál helyeznek el koszorút.

A központi állami rendezvényeket a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) szervezi. Délelőtt 9 órakor a belvárosi Vértanúk terén tartandó megemlékezésen Trócsányi László igazságügyi miniszter mond beszédet.

A rákoskeresztúri Új köztemetőben található nemzeti emlékhelyen, a 300-as és a 301-es parcellánál 11.30-kor kezdődik a megemlékezés. A kormány nevében Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára koszorúz. A sztálinista miniszterelnök, padláslesöprő belügyminiszter végső nyughelyénél délután négy óráig díszőrség áll, ott a nap folyamán bárki leróhatja tiszteletét.

(MTI korrigálva)

"A szocializmus harcosa, marxista-leninista forradalmár vagyok" – Nagy Imre arcképéhez

Nagy Imre: "Népünk szeretetéből és hálájából fonunk hervadhatatlan koszorút drága Sztálin elvtársunk emlékének"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »