A "demokrácia védelmében" levették a keresztet Nógrád Megyei Közgyűlésen

A "demokrácia védelmében" levették a keresztet Nógrád Megyei Közgyűlésen

A Nógrád Megyei Közgyűlésben május óta húzódik annak a képviselői kezdeményezésének az ügye, amelyet egy jobbikos képviselő terjesztett be. A nemzeti néppárt képviselője azt szeretné elérni, hogy visszakerüljenek a keresztek a hivatalokba. A képviselő-testület napirendre se veszi, a jegyző pedig a világ végéről is állásfoglalásokat gyűjt az ügyben. A mai napon folytatódott az egyre kínosabb tragikomédia. 

 
 
Testületi ülést tartott a Nógrád Megyei Közgyűlés, amely során napirend előtt a jobbikos Havasiné Molnár Erzsébet képviselő felháborodásának adott hangot, hogy a testület még mindig húzza a kereszt kihelyezésének ügyét. Mint arról tegnap beszámoltunk, 2016 Magyarországában ott tartunk, hogy a feszület tanácstermi kihelyezése kapcsán az Egyenló Bánásmód Hatóságtól kezdve a kormámnyhivatalon keresztül a megyéspüspökig számos helyről kell véleményt és állásfoglalást kérni. Legalábbis az állítása szerint gyakorló keresztény dr. Szabó József megyei jegyző szerint.
 
A jobbikos képviselő a felszólalása végén aztán a tettek mezejére is lépett, és elhelyezte a feszületet az egyébként a kommunizmus remekműveit dúsa magán viselő épület tanácstermének falán. Mint fogalmazott, „legyen ez a kereszt a testület élő lelkiismerete” a munkájuk során. 
 
Ezután a megyei jegyző kapott szót, aki – ha esetleg a kedves olvasónk nem ül, akkor most érdemes helyet foglalni, mi szóltunk – elmondta, hogy leveszi a keresztet, mégpedig azért, mert:

Hírdetés

„Így próbálom megvédeni
a demokráciát”.

Hozzátette, hogy az „önkényes cselekedeteket” elutasítja, és a jegyzői irodában fogja elhelyezni a keresztet, mindaddig, amíg a közgyűlés a kihelyezésről nem fog dönteni. 
 
Tekintettel arra, hogy május óta húzódik a minden bizonnyal rengeteg vívódással, érvek pro és kontra ütköztetésével zajló, nagy horderejű kérdés tárgyalása, erre várhatóan 2029 novembere körül kerülhet sor. Ígérjük, ha működik még majd a szerkesztőségünk, akkor be fogunk számolni róla. Ha így megy tovább, akkor abban az időben tényleg nagy dolog lesz egy kereszt kihelyezése. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »