A demokrácia torzszülöttje

A demokrácia torzszülöttje

Maga Medgyessy nevezte puccsistáknak megbuktatóit szinte percekkel leváltása előtt egyes tévéadásban. Ezt még el tudta érni miniszterelnökként.

Moszkvához fordul a gyurcsányi párt… Pontosabban – ha nem tévesztik össze az évszázadot – Brüsszelben jelentik fel hazájukat, Magyarországot. Brezsnyev elvtárs bölcsességében bíznak…

A jogállamot is elárulják.

„A DK egy fillért sem fizet az ÁSZ-nak, mert teljesen törvénytelen szerintük a büntetés. Az Európai Unióhoz fordulnak, mivel Brüsszelben jelenleg is vizsgálják a jogállamiság állapotát, ezért ezt is jelenteni fogják.”

„Jelenteni.” A Kremlnek.

A bolsevista gondolkodásmód nem változott: csak és egyedül a külső nagyhatalomnak tett lakájszolgálatban látja a reményt. Itthon kiselejtezte őket a társadalom, ezért behívják a birodalmi tankokat.

Mint 1956 őszén.

Apró elvtárs diadaltáncot járna, ha testileg is élne. Ám „csak” a szelleme él. Kísértet járja be Európát megint, a kommunizmus kísértete. Budapestről megint „jelentenek” a Komintern központjának.

„Jelenteni fogják.”

A vezér megtestesíti a demokrácia torzszülöttjét, egyben pályafutásával jelzi, hogy a demokrácia mégis képes – a jóvátehetetlen károk okozása után – a megkésett korrekcióra.

Puccsal került a csúcsra.

2004-ben, a kormányzati ciklus közepén ütötte ki Medgyessy Pétert a miniszterelnöki székből. Maga Medgyessy nevezte puccsistáknak megbuktatóit szinte percekkel leváltása előtt egyes tévéadásban. Ezt még el tudta érni miniszterelnökként.

Egy korrupcióval teli párt emelte hatalomra.

Hírdetés

Medgyessy ugyanis abba bukott bele, hogy pár nappal korábban a Népszabadságban bejelentette: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Az SZDSZ vezetője ahelyett, hogy vizsgálatot indított volna pártjában, megbuktatta a leleplezőt.

„Demokratikus puccs.”

A gyurcsányi politika a 200os választáson 6 – a korrupcióval teli SZDSZ-szel közösen – ismét többséget szerzett. Ezt úgy érte el, hogy előzőleg hatalmas külföldi kölcsönt vett fel, és emelte a nyugdíjakat, a szociális juttatásokat.

Egy év alatt tízmilliárd dollárral növelték az államadósságot.

Ám már a győzelem évében, 2006. szeptember 17-én nyilvánosságra bukott a május 26-án Balatonöszödön, az MSZP-frkció előtt elmondott beszéde, amelyben bevallotta, hogy hazudott az embereknek „az utóbbi másfél-két évben.”

Azaz elárulta a köztársaságot.

Ezzel provokálta ki a TV-székház elleni ostromot, majd az ismétlődő utcai zavargásokat, és így a vezér a rendszerváltás óta mért közvélemény-kutatások alapján a legnépszerűtlenebb magyar miniszterelnökké vált.

Mégis: még két és fél évig hatalmon csúfoskodott.

A demokrácia torzszülöttjeként pedig visszakerült a parlamentbe.  A 2010-es választáson az MSZP országos listájának 4. helyéről képviselői székbe puffant. Ám beleharapott az ennivalót nyújtó kézbe: otthagyta pártját, 2011. október 22-én megalapította a Demokratikus Koalíció pártot, melyhez vele együtt tíz képviselő csatlakozott a parlamentben, akik kiléptek a párt képviselőcsoportjából.

Plágiumgyanúba is került, s ezt azóta sem tisztázta.

Most Magyarország feljelentésén ügyködik. A haza ellenlábasainak ad anyagot, hogy támadási felületet nyisson. Korábban magyarokat utált ki a hazából, magyarok ellen ágált a 2004. december 5-ei népszavazás kampányában. Most idegeneket akar becsődíteni a magyar adófizetők nyakára.

Demokráciában vergődött hatalomra, a demokrácia buktatta meg.

A demokrácia torzszülöttjeként jóvátehetetlen károkat okozott, ám a társadalom megfizette – és még sokáig fizeti – a tanulópénzt. A tanultakat meg kell szívelni.

És maga a demokrácia selejtezheti ki torzszülöttjét.

Kovács G. Tibor – www.gondola.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »