A délvidékieket riogatja a háborús bűnös Seselj vajda

A délvidékieket riogatja a háborús bűnös Seselj vajda

A magyarellenes és háborús bűnös Seselj vajda nem véletlenül Orbán Viktor magyar miniszterelnök látogatása napjára tette kampányrendezvényét. Orbán Viktor kijelentette, hogy új korszak kapujában állunk, hiszen Magyarország meg tudta hirdetni 50 milliárd forint értékben a vajdasági gazdaságfejlesztési programot, mely mind a magyar és a szerb kormánynak egyaránt előnyös.

Seselj hírhedt az albán-, a horvát mellett ismert még magyarellenes megnyilvánulásairól. Egyik, Csókán tartott beszédében vérfürdővel fenyegette a magyarokat, valamint megtiltotta a katonai behívó elől elmenekült 20-25 ezer magyarnak a hazatérést. Horvátországban a szerb-horvát háborút megelőzve azt mondta a népnek, hogy “aki azt állítja, hogy ez nem szerb föld, azt le kell lőni mint a kutyát”.

Vojislav Seselj, a Szerb Radikális Párt elnöke a kampányrendezvényén, a vajdasági Szabadka főterén 2016. április 13-án. MTI Fotó: Molnár Edvárd

Továbbá kijelentette, hogy a vajdasági magyarokat buszra kellene pakolni (mindegyiknek adni egy szendvicset) és kitelepíteni Magyarországra.
2003 februárjában még mint szabad ember Belgrádból Amszterdamba repült, majd kiadta magát a Hágai Nemzetközi Törvényszéknek.

2016. március 31-én a Törvényszék felmentette a háborús és emberiesség elleni bűntettek alól, mert nem tudták kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Šešelj felelős a Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és a Vajdaságban 1991 és 1994 között elkövetett bűncselekményekért.

magyartudat.com

 

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »