A dánokkal egy csoportban a magyarok a kézi-Eb-selejtezőn

A dánokkal egy csoportban a magyarok a kézi-Eb-selejtezőn

A magyar férfi kézilabda-válogatott a dán, a holland és a lett válogatottal szerepel közös csoportban a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőiben – derült ki a csütörtöki sorsoláson Dubrovnikban. Románia Lengyelországal, Fehéroroszországgal és Szerbiával mérkőzik meg.

1ehf1_b

A magyar csapat – amely a második értékcsoportban kapott helyet a sorsolás előtt – a 12. helyen zárt a legutóbbi kontinensviadalon, amelyet januárban Lengyelországban rendeztek meg – emlékeztet az MTI. A selejtezős ellenfelek közül a dán együttes hatodik lett az Eb-n. Két évvel korábban, a hazai rendezésű Eb-n ezüstérmes volt a dán válogatott, amely 2008-ban Norvégiában és 2012-ben Szerbiában megnyerte az Európa-bajnokságot.

A két előselejtező-körön már túljutott román válogatott legnevesebb ellenfele Lengyelország, amely tavaly világbajnoki bronzérmes lett, az idei Eb-n pedig a hetedik helyen zárt. Romániát – amely legutóbb 1996-ban szerepelt Eb-n – a negyedik értékcsoportból sorsolták ki. 

A házigazda horvátok együttese mellett mind a hét selejtezőcsoportból az első két csapat, valamint a legjobb csoportharmadik vehet részt a horvátországi kontinensviadalon. A selejtezők első két fordulóját idén novemberben, a 3. és 4. kört jövő májusban, míg az utolsó két fordulót jövő júniusban rendezik.

A selejtezők csoportbeosztása:

1. csoport: Dánia, Magyarország, Hollandia, Lettország

2. csoport: Lengyelország, Fehéroroszország, Szerbia, Románia

3. csoport: Spanyolország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Finnország

4. csoport: Izland, Macedónia, Csehország, Ukrajna

5. csoport: Németország, Szlovénia, Portugália, Svájc

6. csoport: Svédország, Oroszország, Montenegró, Szlovákia

7. csoport: Franciaország, Norvégia, Litvánia, Belgium


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »