A cukorhegyen innen – Magazin ajánló

A cukorhegyen innen – Magazin ajánló

Facebook, politika, magyar jobboldal. Roman Kowalski-interjú. Tengerpart és sípálya az Alföld mélyén. Végveszélyben a hélium. Gyilkosság a Nemzetiben. Szombaton Magazin.

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Magyar Nemzet Magazin – keresse minden hétvégén az újságárusoknál!

A facebookos rajongói tábor nagysága alapján ugyan még nem mérhető fel egyértelműen egy párt vagy politikus támogatottsága, ám az információ áramoltatásában és a manipulációban egyre nagyobb a nem hagyományos médiumok, a közösségi felületek jelentősége. Erre a kormányfő környezete is rájött, pótolva ezen a téren a jobboldal sokéves lemaradását. Akadnak azonban kockázatok és mellékhatások.

Összesen több mint tizenhat évet töltött Magyarországon, „élőben” látta a magyar rendszerváltást és a Fidesz kétharmados győzelmét is. A távozására készülő Roman Kowalski lengyel nagykövet szerint a lengyel–magyar barátságot nagyon meg kell becsülnünk, és nem hiszi, hogy hazájában ma az „orbáni modell” megvalósítása zajlik.

Kőhajításnyi távolság választja el egymástól a félbevágott olajoshordóban főtt slambucot és a kilenckarátos kristálycsillárok alatt felszolgált kapros jércemellet a Nyíradonyhoz tartozó Tamásipusztán. Itt épült fel ugyanis mintegy egymilliárd forintnyi uniós támogatásból a Borostyán Medhotel névre keresztelt, kalandparkkal és sípályával felszerelt, wellness- és gyógyszálló. Elképesztő luxusával a főként cigányok lakta szegénytelep mellett álló épület rendkívül szürreális látványt nyújt. Boros József, a szálló tulajdonosa, Hajdú-Bihar megye leggazdagabb embere arra panaszkodik, hogy csalódott, amiért nem tud helyi munkaerőt alkalmazni. A létesítmény árnyékában élők viszont azt mondják, őket akkor sem veszik fel, ha megvannak a megfelelő papírjaik.

Ha a héliumról van szó, legtöbbünknek a lufik jutnak eszünkbe. A levegővel töltött léggömbök ugyanis meg sem közelítik érdekességükben a rendületlenül az ég felé törő héliumos ballonokat. Csakhogy a hélium nemesgáz, és pótolhatatlan a lufiknál sokkal fajsúlyosabb feladatoknál is. Viszont a bolygó – a nemrég talált, eddig ismeretlen tanzániai lelőhely dacára – lassan kifogy belőle. Mi pedig bohócmutatványokra pazaroljuk.

Ki kellett tenni Velencén a megtelt táblát a Spencer és Hill Fesztiválon, mert Bud Spencer halála miatt idén a szokásosnál is többen látogattak el a tizedik alkalommal megrendezett rajongói találkozóra. Hasonmások masíroztak, kelendőek voltak a Banana Joe feliratú pólók, csak a 88 ezer forintért kínált Piedone-festmények nem kellettek senkinek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »