A Csillagok háborúját idézi Amerika új csodafegyvere

Közzétettek egy videót az USA Star Wars-technológiájú elektromágneses fegyveréről.

Anélkül tud elpusztítani egy 125 mérföldre (200 kilométer) fekvő keménypáncélzatú célpontot, hogy lőszerre lenne szükség – írja a Newsweek.>Az elektromágneses fegyver (railgun) töltényét 4500 mérföld/órával tudja kilőni, ami 7200 km/h-át jelent.

Csak a miheztartás végett: a hangsebesség tengerszinten 1225 km/h.

A felvétel tanúsága szerint egyébként a tesztet még tavaly novemberében hajtották végre. A nagyon gyors lövést több kameraállásból és szuperlassítás mellett is megcsodálhatjuk.

Nem jó a sok lőszer

Hírdetés

„A nagysebességű töltény kinetikus energiájának köszönhetően nem kell a hajón nagy mennyiségű robbanószert tartani, valamint a csatatéren nem okozhatnak problémát a fel nem robbant lövedékek” – írja honlapján a Tengeri kutatás irodája.

Magyarán a „Star Wars-technológia” annyit jelent, hogy kémiai meghajtók helyett áramot használnak, hogy hiperszonikus sebességre gyorsítsák a töltényt. Robert Freeman, az iroda szóvivője kifejtette, hogy a csatahajók egyik legnagyobb gyengeségét az jelenti, hogy rengeteg robbanószert kell rajtuk tárolni.

Újraírják a játékszabályokat

2014-ben Bryant Fuller altengernagy egy interjúban kifejtette a projekttel kapcsolatban, hogy feladták a leckét ellenfeleiknek, akik ezek után elgondolkodnak majd: meg akarnak-e egyáltalán támadni a fegyverrel felszerelt csatahajókat.

A haditengerészet sem kevésbé büszke, honlapjukon kijelentik, hogy gyakorlatilag újraírták a játékszabályokat. Az is kiderül, hogy a projektbe még 2005-ben fogtak bele és 250 millió dollárból (71,3 milliárd forint) hozták tető alá.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »