A cseh államfő szerint Magyarország tudja, hogy kell megállítani a migrációt

A cseh államfő szerint Magyarország tudja, hogy kell megállítani a migrációt

Magyarországot hozta fel példaként arra, hogyan kell megállítani az illegális bevándorlást, Milos Zeman cseh államfő szerdán egy lakossági fórumon a közép-morvaországi Olmützhöz (Olomouc) közeli Cernotínben.

Milos Zeman cseh államfő / forrás: bumm.sk

“Bár Magyarország kerítéssel vette körül magát, vízágyúkat és könnygázt vetett be, ami nem hat túl humánusan, de magyar területen jelenleg lényegében nincsenek migránsok, mert csak minimális számú ember kért menekültstátust. A többség Németországba ment a szociális juttatások miatt. Ne legyenek senkinek illúziói, a migránsok hozzánk nem a munkáért, hanem a társadalmi juttatásokért járnak” – jelentette ki a cseh köztársasági elnök.

Milos Zeman a fórumon ismét megerősítette, hogy határozottan ellenzi a migránsok befogadását, és bírálta az Európai Uniót, amiért mindmáig nem képes biztosítani külső határainak aktív védelmét. A cseh államfő szerint hatékonyabb és jobb lenne, ha a nemzeti határok védelme helyett az Európai Unió képes lenne megvédeni a külső schengeni határokat. “Ha minden állam önállóan fogja megvédeni határait, az nyilvánvalóan drágább lesz. A másik oldalon látni kell, hogy az Európai Unió annyira tehetetlen, hogy már egy éve nem képes hozzáfogni külső határainak megvédéséhez, s csak most mérlegelik, hogy felállítják az európai határőrséget, amelynek 1500 tagja lenne. Hát ez bizony megvédene minket attól az egymillió menekülttől, aki hozzánk jön” – mutatott rá iróniával a cseh köztársasági elnök, s leszögezte: határozottan ellenzi a migrációt. “Azon politikusok közé tartozom, akik elvből ellenzik a migrációs hullámot. Az árvízveszélyre akkor kell figyelmeztetni, amikor a város még nincs víz alatt, hogy árvízvédelmi intézkedéseket lehessen hozni. Nézzék meg mi történik Ausztriában és Németországban, és hozzanak egészen konkrét intézkedéseket, beleértve a rendőrség és a hadsereg bevetését is. A biztonságért fizetni kell, nem adják ingyen. S ha pedig nyugodt életet akarunk, érdemes a költségvetésben megemelni a rendőrségre és a hadseregre szánt összegeket, úgy, ahogy az árvízvédelemre is emeljük” – fejtette ki véleményét Zeman a lakossági fórumon.

Arra a bíráló felvetésre, miért támogatja a cseh kormányzat az ukrán vendégmunkások alkalmazását Csehországban, Zeman védelmébe vette az ukránokat. Szerinte ugyanis ők manapság gyakran olyan munkát is elvégeznek, amelyet a csehek már nem vállalnak. “Ukránokról, nem pedig muszlimokról beszélek. Azok nem akarnak dolgozni, azok csak szociális támogatásokat akarnak” – hangsúlyozta Milos Zeman.

 

 

MTI

The post A cseh államfő szerint Magyarország tudja, hogy kell megállítani a migrációt appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »