A cseh államfő ismételten kiállt a muszlim menedékkérők befogadása ellen

Miloš Zeman cseh államfő szerint veszélyes és terrorfenyegetést jelent a muszlim országokból érkező menedékkérők csehországi befogadása, köztük azoké is, akiknek befogadására Bohuslav Sobotka miniszterelnök kormánya korábban ígéretet tett – mondta kedden Jiří Ovčáček elnöki szóvivő újságíróknak.

 

 

 

“Az államfő minden változatban ellenzi menekültek befogadását cseh területen” – hangsúlyozta Ovčáček. “Országunk nem engedhet meg olyan terrorcselekményeket, mint amilyenek Franciaországban vagy Németországban történtek. Más szavakkal a migránsok befogadásával barbár támadások táptalaját teremtenénk meg a Cseh Köztársaság területén”

– jelentette ki a szóvivő.
 

 

Ovčáček szerint az államfő azon lesz, hogy felülvizsgálják a kormány korábbi ígéretét, amelynek értelmében 80 menekültet fogadnának be törökországi menekülttáborokból és további 2691-et  Görögországból és Olaszországból. Ezekről a kötelezettségvállalásokról – véli Miloš Zeman – az ország szenátusa és képviselőháza tagjainak kellene állást foglalniuk. Zeman szerint a Cseh Köztársaságnak nem lenne szabad több menekültet befogadnia – hangsúlyozta az elnöki szóvivő.

 

 

MTI

Nyitókép: tasr.sk

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Miloš Zeman a terrorveszély miatt a menedékkérők gyors deportálását követeli

 

Milos Zeman cseh államfő: a migrációs hullám idén Csehországot és Szlovákiát is eléri


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »