A császármetszés növeli a halvaszülés esélyét

A császármetszés enyhén növeli a méhen kívüli terhesség kockázatát, és annak az esélyét, hogy egy jövőbeli várandósság halvaszületéssel végződjön – állapította meg egy dán kutatás.

Több mint 800 ezer dán kismama adatait elemezték, mindannyian először szültek, és a következő szülési eseményig kísérték őket figyelemmel .

A császármetszés14 százalékkal növelte a jövőbeli halvaszületés esélyét, a méhen kívüli terhességét pedig 9 százalékkal – idézi a BBC hírportálja a PLoS Medicine tudományos lapban megjelent tanulmányt.

A Corki Egyetem professzora, Louise Kenny szerint a kockázat igen alacsony, ám mivel minden halvaszületés tragédiát jelent a szülők és az egészségügyi segítők számára, azt tanácsolta, kerüljék az orvosi indok nélküli, kérésre végzettcsászármetszést.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Kevesebb hányinger, könnyebb szülés a relaxációs tréning jutalmaEnnyire szexi szülés után is Csobot Adél – fotóRovatok: KülföldTelepülés: MagyarországCímkék: császármetszés, kórház, kutatás, gyerekszületés, terhességForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »