A cigánybűnözőzés továbbra is belefér…

…a náculás és a sértés nem.

Interjú Volner Jánossal

A Magyar Gárda megígért feltámasztásáról, a „kisebbségek sértegetéséről”, a vasmarokkal irányított néppártosodásról, az érpataki modellről, Novák Előd kizárásáról, Simicskáról, valamint a remélt ’18-as győzelemről kérdezte az Index a Jobbik leendő frakcióvezetőjét, de szó esett a korábbi cége adóügyeiről és oroszországi diplomájáról is.

Önök az elmúlt időszakban igyekeznek komoly párt benyomását kelteni. A komolyság öntől sem esik távol, nem nagyon láttuk még mosolyogni. Mi lesz így a cukiságkampánnyal? 

(Elmosolyodik) Pedig szoktam mosolyogni! Akkor, amikor a Jobbik a 2006-os őszödi beszéd után a magyar politikában erőteljesen elkezdett felfelé jönni, volt egy nagyon erős radikális nemzeti szubkultúra, ami az akkori felháborodásból kinőtte magát. A szubkultúrának olyan külső megnyilvánulásai is voltak, mint a militáns öltözék, a bakancsok, gárdaegyenruhák, amit én magam is hordtam. Tőlem ez nem áll távol, de ez társadalmi szinten a növekedési lehetőségeit nézve a Jobbik fölé egy üvegplafont húzott. Egyszerre volt erény és hátrány. Erény volt azért, mert összetartozás katarzisát váltotta ki legalább egymillió magyar emberből, aki ennek a kultúrkörnek így vagy úgy tagja, vagy legalábbis szimpatizánsa volt. De a társadalom többsége nem azonosult ezzel, számukra ez már korlát volt a Jobbik felé való közeledésben. Ezt kellett a néppártosodás folyamatával áttörnünk.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, hozzászólásokkal ITT !

Forrás: kuruc.info.hu 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »