A Chevy Bolt elektromos autó nem ízlik a Teslának

A Chevy Bolt elektromos autó nem ízlik a Teslának

Nagyot guríthat a General Motors a Chevy Bolttal, az amerikai EPA-ciklus alapján ugyanis 238 mérföld – durván 383 kilométer – megtételére lehet képes majd egyetlen feltöltéssel az autójuk. Ezt az értéket kombinált felhasználás során, vagyis városi és autópályán történő közlekedéssel tudja majd produkálni. A mostani becsült érték azért nagy dolog, mert a GM korábban az ígérte, hogy a tisztán elektromos meghajtású Bolt egyszeri töltéssel legalább 200 mérföld – durván 322 kilométer – megtételére lesz képes. A mostani érték viszont közel 20 százalékkal nagyobb hatótávolságot jelent.

Elon Musk korábban fontosnak tartotta, hogy egy viszonylag kedvező árú, de mégis értelmezhető hatótávolságú elektromos autóval lépjenek piacra, amely szélesebb tömegek számára tenné elérhetővé az elektromos autózást. Ennek érdekében érkezik majd 2017 végén a Model 3, amelynek indulóára – adójóváírás nélkül – 35 000 dollár lesz az ígéretek szerint, és amellyel 215 mérföldet – durván 246 kilométer – lehet majd megtenni egyetlen töltéssel.

A Chevy Bolt viszont a tervek szerint már elérhető lesz 2016 végén a szalonokban, vagyis közel egy évvel korábban lehet majd megvásárolni, mint a Model 3-at. Ráadásul úgy néz ki, hogy 22 mérfölddel – durván 32 kilométer – többet lehet majd megtenni vele. Az ára is nagyjából megegyezik majd a Model 3 induló árával, a Bolt 37 500 dollár közelében lesz, amelyből még levonódnak az egyes államokban elérhető adókedvezmények, így pedig 30 ezer dollár alatt már meg lehet vásárolni.

Érdekes lesz az is, hogy a Model 3-ra a bemutatóját megelőzően, illetve azt követően többszázezer előfoglalás érkezett, viszont ezek az előfoglalások gyakorlatilag nem kötelezik a leendő ügyfeleket semmire, így akár dönthetnek úgyis – hogyha a Tesla nem kezdi meg időben a gyártást és a szállítást – hogy visszamondják foglalásukat és egy már elérhető modellt vesznek helyette.

A teljes cikk itt olvasható.

Kövessen minket FACEBOOKON is!


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »