A Charlie Hebdo az olaszországi földrengés áldozatain “viccelődött”

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap megint megbotránkoztatta a közvéleményt, ezúttal azonban nem a muszlimok váltak célpontjaivá.

 

A rendkívül vegyes megítélésű lap legújabb számában az olaszországi földrengés áldozatait olasz ételekhez hasonlítva ábrázolta egy karikatúrában.

 

A közép-olaszországi Amatrice polgármestere – ebben a városban volt a legtöbb halálos áldozat, több mint 230 – „ízléstelennek és helytelennek” nevezte a karikatúrát.

 

A „Földrengés olasz módra” című karikatúrán egy férfi látható, felette „paradicsomszósz” felarittal, mellette egy megégett nő ál, felette a szöveg „csőben sült”, melléjük pedig törmelékrétegek között heverő holtesteket rajzoltak „lasagne” felirattal.

 

Az olaszországi Umbria, Lazio és Marche régiókban történt 6,2 erősségű földrengésben összesen 294 ember lelte halálát, többszázan megsérültek, és ezrek maradtak fedél nélkül.

 

A Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztőségét „szabad szája” miatt 2015-ben terrortámadás érte egy Mohamed-karikatúra miatt. Az iszlám radikálisok akkor 12 emberrel végeztek.

 

Forrás: BBC

 

BBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: BBC.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »