A CERN még viccből sem kér emberáldozatokból – videó

Belső vizsgálatot indítottak a nagy hadronütköztetőnek otthont adó Európai Nukleáris Kutató Szervezetben (CERN) az intézmény udvarán készült, emberi áldozat bemutatását utánzó „videótréfa” miatt.

Az interneten megjelent felvételen fekete köpenyes, csuklyás emberek vonulnak be az intézmény genfi székhelyének központi udvarára, ahol Síva hindu istennő szobra előtt egy fehér ruhás fiatal nő a földre fekszik, majd egy fekete köpenyes férfi látszólag megkéseli őt. A felvételt valahonnan az épület egyik ablakából vették fel.

Az intézmény szóvivője az AFP francai hírügynökségnek ugyanakkor elismerte, hogy a felvétel az intézményben készült, de hivatalos engedély, az illetékesek tudomása nélkül. „A CERN nem nézi el az ilyen típusú tréfát, amely félreértésekre adhat okot munkánk tudományos természetéről” – írta levelében.

Közölte, hogy vizsgálatot kezdtek az ügyben, de részleteket nem ismertetett, mondván, belső ügyről van szó.

A CERN kampuszának biztonságát illető kérdésre a szóvivő azt válaszolta, hogy a tréfa elkövetőinek volt belépőjük a területre. „A CERN évente több ezer tudóst fogad a világ minden tájáról, akik közül néhányan túlságosan szabadjára engedik humorukat. Jelen esetben is ez történt” – fogalmazott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »