A Cár: Az oroszok 84 százaléka újraválasztaná Putyint

Az oroszok 84 százaléka a gazdasági válság ellenére is úgy gondolja, hogy a 2018-as elnökválasztáson újraválasztaná Vlagyimir Putyint – derült ki az orosz Civil Társadalom Fejlesztési Alapítvány (FoRGO) csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A Putyin többsége: struktúra, dinamika és politikai preferenciák című jelentés a FoRGO-nak a VCIOM állami közvélemény-kutató intézettől megrendelt felmérésén alapul, amely szerint a megkérdezettek 82 százaléka helyesli azt, amit Putyin tesz és 84 százalék úgy gondolja, hogy újraválasztaná őt.

A felmérés szerint Putyin hívei nemcsak a kormányzó Egységes Oroszország párt támogatói közül kerülnek ki, noha ebből a pártból 96 százalék tartja jónak, amit csinál és ugyanennyien nem elleneznék, ha ő maradna a Kremlben 2018 után is. A kommunisták között politikájának támogatottsága 76, az újabb államfői mandátumáé pedig 79 százalék. A liberális demokratáknál ez az arány 69, illetve 76, a szocialista Igazság Oroszország esetében pedig 77, illetve 87 százalék.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »