A brüsszeli büntetőbíróságnak kóser az agymosó szekta

A bíróság minden vádat ejtett a szcientológiai “egyház” ellen Belgiumban. Pénteken kihirdetett ítéletében a brüsszeli büntetőbíróság “elfogadhatatlannak” minősítette a szekta belgiumi szervezete, valamint tizenegy tagja elleni vádakat. Az ügyben példátlanul hosszú ideig, 18 évig tartott a nyomozás

Magyar Menedék - Badiny

A vádak szerint a szekta, valamint annak amerikai központjához kapcsolódó, brüsszeli Európai Emberi Jogi Iroda bűnszervezetként működött. A két szervezetet csalás, zsarolás, magánélethez való jog megsértése és engedély nélküli orvoslás miatt akarta felelősségre vonni a vádhatóság. Az ügyészség a szervezet feloszlatását és több tag bebörtönzését szerette volna elérni.

Az ügyben eljáró bíró, Yves Régimont azonban azt közölte, hogy az “egyház” elleni vádak inkább feltevéseken alapulnak, nem tényeken. A pénteki ítélethirdetés idejére rendkívüli biztonsági óvintézkedéseket rendeltek el a bíróságon, miután tüntetők az ülés megzavarásával fenyegettek korábban. A szcientológiai “egyház” szerint évek óta tisztességtelen üldöztetésnek vannak kitéve Belgiumban.

Világszerte számos országban megkérdőjelezik, hogy a szcientológiát egyáltalán egyháznak lehet-e minősíteni, több államban szektának tekintik, és korlátozzák tevékenységi lehetőségeit. Görögországban például már betiltották a működését, Németországban és Franciaországban pedig állami szinten komoly lépéseket tesznek a visszaszorítására.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »