A BPP frakciója nem fogja támogatni vízumrendszer bevezetését Oroszországgal szemben

A Petro Porosenko Blokk (PPB) parlamenti frakciója úgy döntött, hogy nem fogja támogatni a vízumrendszer bevezetését Oroszországgal szemben – mondta Olekszij Honcsarenko parlamenti képviselő.

A képviselő elmondta, hogy a BPP frakciója azért nem fogja támogatni a vízumrendszer bevezetését, mert a Petro Porosenko Blokk kormánypárti frakció, ami azt jelenti, hogy a kormánnyal való tárgyalás nélkül nem tudják meghozni a döntést – írja a Golos.ua hírportál.

„Az ukrán külügyminiszter álláspontja is elmondta, hogy nem vagyunk készek az Oroszországgal szembeni vízumrendszer bevezetésére. A második az, hogy több millió ukrán van, akik Oroszországban pénzt keresnek családjaik számára, s értjük, hogy Oroszország véghez fog vinni ilyen intézkedéseket. Azaz az ukránok előtt lezárják a kereseti lehetőséget, valamint azt se felejtsük el, hogy a polgároknak sok hozzátartozója is ott van”- mondta Olekszij Honcsarenko.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, Oroszország, vízumrendszer, ukrán-orosz viszony, ukrajnai hírek, vízumForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »