A borvizet ünnepelték Kézdivásárhelyen

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében szeptember 19–25. között megszervezett Háromszéki Turisztikai Napok keretében, annak egyik kiemelt eseményeként szombaton Kézdivásárhelyen tartották az Aquarius – a borvíz ünnepe 10., jubileumi kiadását.

Szombaton mintegy kétezer érdeklődő fordult meg a tizenhárom kiállító – Árkos, Bálványosfürdő-Torja, Bodok, Csernáton, Előpatak, Kézdivásárhely, Kovászna, Mikóújfalu, Sepsiszentgyörgy, Sepsibükszád, Székelypetőfalva, Zalánpatak és az Aquasic Egyesület – a Borvizek Útja Központ standjai közt a Gábor Áron téren, akik nemcsak kínálták a harminc palackozatlan és két palackozott vizet, hanem finomabbnál finomabb palacsintát is készítettek. Ez a két megmérettetés kezdetektől a borvíz ünnepének része. A rövid megnyitót követően a részt vevő csapatok munkához is láttak: a palacsintasütéshez mindenki más recepttel készült, zömmel mégis a klasszikus lekváros palacsintákkal próbálták meg levenni a Farkas Ferenc sepsiszentgyörgyi mestercukrász által elnökölt zsűritagokat a lábukról.

A szervezők nevében Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. „Sokszor nevezzük ezt a vidéket borvíz nagyhatalomnak. Az is, hisz számos ásványvízforrásból csorog változatosnál változatosabb összetételű borvíz: a gyomorbántalmakra ajánlott sós borvíztől a rozsdabarna, magas vastartalmú vízig mindegyik különleges és egészséges. Ha mások megismerik ezeket, újabb okot szolgálhatunk arra, hogy az emberek hozzánk jöjjenek kikapcsolódni, feltöltődni” – fogalmazott Jánó Szabolcs. Derzsi Gyula, Kézdivásárhely alpolgármestere házigazdaként leszögezte: az esemény kiváló alkalom, hogy akár a forrásokat alaposan ismerő helybéliek is megtudjanak új dolgokat.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »