A borsodi Fidesz üzent Brüsszelnek: visszatoloncolva jöhet migráns

Borsod-Abaúj-Zemplén megye múlt heti közgyűlésén és az azt megelőző bizottsági ülésen a Fidesz leszavazta a Jobbik javaslatát, mely szerint Magyarország utasítsa el a migránsok Nyugat-Európából hazánkba történő visszatoloncolását.

Magyar Menedék - Tepe

A testület a kötelező betelepítési kvóta elleni nyilatkozatot tárgyalta, melyhez a Jobbik módosító indítványt nyújtott be, azzal a céllal, hogy a testület ne csak a kvótára mondjon nemet, de a migránsok hazánkba történő visszatoloncolását, és ezzel együtt befogadó állomás létesítését is utasítsa el.

Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője közölte: a Fidesz nem támogatta a Jobbik javaslatát, ezzel pedig félő, hogy ugyanaz fog történni a migránskérdésben, mint a földkérdésben, amelyben a kormánypárt szintén megvezette az embereket. Korábban Orbán Viktor azt mondta: „Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, addig Magyarországon külföldiek itt soha termőföldet nem fognak vásárolni.” Ma pedig már áron alul juthatnak földhöz, köszönhetően annak, hogy a Fidesz nyitva hagyta a kiskapukat.

A mostani nyilatkozatban a Jobbik szerette volna, ha a migránsok visszatoloncolásának kérdésében nem követjük el ezeket a hibákat, és bezárjuk a kiskapukat is, ezt azonban a Fidesz nem engedte, noha egy héttel ezelőtt épp a kormány ismerte el, hogy mintegy 45 ezer embert kívánnak visszatoloncolni hozzánk a partnerországok. Ha a Fideszen múlik, jöhetnek – vélekedett Jámbor Márk.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »