A bombagyáros Clodo megrágalmazta a kormányfőt, felelősségre vonhatják

Magánvádas eljárásban vonhatják felelősségre a magyar sajtóban bombagyárosnak nevezett Dietmar E. Clodót – írja a Magyar Idők –, mivel az egykori RAF-terrorista megrágalmazta a jelenlegi belügyminisztert és a kormányfőt. Clodót már 2003-ban bűnszervezet tagjaként elkövetett, robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés miatt jogerősen tíz évre ítéltek Magyarországon. Jelenleg perelőkészítő szakban van a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) a rágalmazás vétsége miatt kezdődött eljárás – tudta meg a lap. Magánszemély rágalmazás vétsége miatt tett feljelentése alapján induló magánvádas büntető-, nem peres eljárásról van szó.

A német bűnöző szerint még a 90-es években személyesen adott át kenőpénzt Orbán Viktornak és Pintér Sándor belügyminiszternek, előbbinek egymillió márkát. Clodo azt állította, hogy a szolncevói orosz maffia állítólagos magyarországi helytartójának, Szemjon Mogiljevicsnek, azaz Szeva bácsi megbízásából adott át pénzt  Pintér Sándor akkori rendőrfőkapitánynak és még néhány főrendőrnek. Vádjait Clodo 2016 nyarán Regensburgban egy írásos vallomásában is megismételte. Clodo már Németországban is börtönbe került, mert fiatal korában a német terrorszervezettel, a RAF-val állt kapcsolatban.

Hírdetés

http://mno.hu/

Tényi István hamis tanúzás bűntette miatt fordult a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez a magyar sajtóban februárban megjelentek alapján. Az ügyészség ekkor nem indított eljárást, ugyanakkor megküldték Tényi beadványát a PKKB-nek. A bíróság megkeresi a sértetteket, hogy kívánják-e képviselni a magánvádat. Amennyiben nem, akkor az ügyészség még mindig átveheti a vád képviseletét.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »