A BM felmentést kapott a közbeszerzések alól

Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnöke szerint a testület keddi ülésén ismét kiderült: „a szociálliberális ellenzék” nem támogatja a déli határszakasz védelmét, mert nem járult hozzá, hogy a Belügyminisztérium mentesítést kapjon a közbeszerzés alól a műszaki határzár megerősítésére.

Az MSZP és az DK bizottsági tagjai újságíróknak elmondták, azért nem támogatták a mentességet, mert nem látják, hogy a beszerzendő eszközök valóban a határvédelmet segítik.

Kósa Lajos elnök a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülése után sajtótájékoztatón azt mondta, a déli határszakaszon naponta ötszázan próbálnak átjutni, döntő többségüket a műszaki zár feltartóztatja, ám jelentős az amortizáció, ezért szükséges annak megerősítése.

Harangozó Tamás, a bizottság szocialista alelnöke közölte, majdnem tízmilliárd forint értékben kért felmentést a Belügyminisztérium a közbeszerzés alól. Ennek részleteit nem ismerik, indokoltságát nem látják, ezért tartózkodtak a szavazásnál – tette hozzá.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Vadai Ágnes, a DK színeiben politizáló független országgyűlési képviselő, bizottsági tag is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »