A BL-főtábla kapujába jutott a nagyváradi pólócsapat

A Steaua elleni rangadót megnyerve, csoportmásodikként jutott vasárnap tovább a Nagyváradi VSK férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája második selejtezőköréből, miközben a román bajnokként induló bukaresti alakulat elbúcsúzott a sorozattól.

LEN_CH_LEAGUE_b

Az nem okozott különösebb meglepetést, hogy a H csoport házigazdája, a főesélyesként induló Primorje Rijeka már szombaton bebiztosította a kvalifikációt, ezért a válogatott centert, Cosmin Radut foglalkoztató együttes már azt is „megengedhette” magának, hogy másnap 12-5-re alulmaradjon a Sabadellel szemben.

Ez az eredmény ugyanakkor még kiélezettebbé tette az utána rendezett Nagyvárad–Steaua meccset, hiszen amíg a partiumiak előtte 9-7-re kikaptak házigazdáiktól, a Steauával 10-10-es döntetlent elérő spanyolokat már – a tavalyi sikerüket megismételve – magabiztosan, 10-6-ra múlta felül a VSK. Mivel a bukarestiek is kikaptak 10-9-re a Primorjétól, ezért vasárnap még nyitott volt a harc a szintén továbbjutást jelentő második helyért. Ennek megfelelően kiélezett csatát vívtak a felek. A harmadik játékrész végén még Andrei Iosep tanítványai vezettek, de aztán Kádár Kálmán legénysége az utolsó negyedben fordított és 12-10-re megnyerte a találkozót. A H csoport végeredménye: 1. Primorje 6 pont, 2. Nagyvárad 6, 3. Sabadell 4, 4. Steaua 1.

A Körös-parti „piros-kékekhez” hasonlóan a két magyarországi együttes, a Budapesti OSC és az Eger is csoportmásodikként lépett tovább. Előbbi a bresciai F csoport küzdelmeit még a szerb Crvena zvezda elleni 8-7-es döntetlennel kezdte, de utána már a Sintez Kazany és a házigazda olaszok ellen is 11-11-es döntetlent ért el. Mivel a Brescia a szerbek mellett az oroszokat is legyőzte, ezért 7 ponttal megnyerte a csoportot, miközben Vincze Balázs edző tanítványai 5 ponttal zártak a Kazany (4) és a Crvena zvezda (0) előtt.

Az OSK-hoz hasonlóan az Eger továbbjutása is csak vasárnap koradélután dőlt el, pedig házigazdaként és első számú kiemeltként fogadták a mezőnyt. Többek között azt a Mornar Splitet, amelyet az első selejtezőkörben már a Nagyváradi VSK is legyőzött, ezért az talán nem okozott meglepetést, hogy az egriek vasárnap 15-8-ra nyertek ellenük. Az viszont már igen, hogy a négyesben az ugyancsak első körből érkezett Verona végzett az első helyen, ráadásul százszázalékos teljesítménnyel, mert még a házigazdákat is felülmúlta 10-9-re. Dabrowski Norbert csapata mögötte hat ponttal a második lett, míg a Marseille (3 pont) és a Split (0 pont) búcsúzik a sorozattól.

Mindez azt is jelenti, hogy a főtáblára jutásért rendezendő utolsó selejtezőkörben a VSK nem kaphat magyarországi ellenfelet, mert a csoportgyőzteseket a csoportmásodikokkal sorsolják össze a soron következő oda-visszavágós párharc előtt. A már említett csapatok mellett a Herceg Noviban játszott G csoportot a Hannover nyerte meg a házigazda Jadran előtt. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »