A bizniszpártok fizethetnek

A tavaszi ciklusban már nem, de az ősszel várhatóan benyújtja a Fidesz a választási törvény módosítására vonatkozó javaslatát – mondta Gulyás Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese a Magyar Hírlapnak. A módosítás elsősorban a külhoni magyarok választási regisztrációját és a pártok kampányfinanszírozását érintené.

Magyar Menedék - Badiny

Mivel a külhoni magyarok regisztrációja tíz évre szól, előfordulhat, hogy időközben elhunyt választóknak is küldenek szavazócsomagot. A hiteles külhoni választói névjegyzék megoldásaként felvetődött, hogy a választásra korábban regisztrálók kapjanak egy adatlapot, amelyen jelezhetik adatváltozásaikat, illetve megerősíthetik regisztrációjukat – közölte Gulyás Gergely.

A módosítás másik sarkalatos pontjaként a pártok kampányfinanszírozását említette a fideszes politikus, aki azt javasolja, hogy a két százalékos eredményt el nem érő pártok az egyéni jelöltekhez hasonlóan fizessék vissza az állami támogatást. A külföldön tartózkodók levélben szavazását azonban nem érintené a fideszes javaslat, ugyanis az Alkotmánybíróság döntése után ezen a szabályon nem akarnak változtatni.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »