A bíróságon felelhet a veszprémi szurkoló

Garázdaság miatt indított nyomozást a rendőrség azzal a veszprémi szurkolóval szemben, aki a Vardar Szkopje elleni kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő hajrájában meglökte az egyik játékvezetőt – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

A rendőrség közleményében az áll, hogy a 41 éves tapolcai B. Z.-vel szemben szabadlábon hagyása mellett garázdaság bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás, a férfi kihallgatása során elismerte a cselekmény elkövetését.

Már ki is tiltották négy évre

A veszprémi kézilabdaklub hétfőn a honlapján azt közölte: eljárást kezdeményeztek a sportrendezvény megzavarása miatt, és „amint a rendőrség és a mérkőzés szervezője által vezetett eljárások véget érnek, az elkövető ellen a jogszabályban meghatározott maximális, négyéves kitiltás fog érvénybe lépni minden hazai, általuk szervezett sportrendezvényről”.

Döntetlennel a döntőben

A veszprémi szurkoló a szombati, 30–30-as döntetlennel záruló Vardar Szkopje elleni találkozó hajrájában a játékvezetőt a nézőtérről a pályára benyúlva meglökte, emiatt a bíró egyensúlyát vesztette, majd elesett.

Az MVM Veszprém az idegenbeli 29–26-os győzelme révén a hazai döntetlen ellenére összesítésben három góllal, 59–56-ra megnyerte a párharcot, így az egymást követő harmadik évben bejutott a BL négyes döntőjébe.

Jönnek a németek

A veszprémiek ellenfele az elődöntőben a háromszoros győztes német THW Kiel lesz. A másik ágon a lengyel Kielce és a francia Paris Saint-Germain csap össze. Az elődöntőket május 28-án, szombaton, míg a helyosztókat másnap rendezik Kölnben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »