A berlini Szabadegyetem befogadhatja a Soros-egyetemet

A berlini Szabadegyetem befogadhatja a Soros-egyetemet

DER TAGESSPIEGEL

Ezzel a címmel írt cikket a témában a jobboldali Magyarországot a német médiumok közül is kiemelkedően utáló lap. /Az a tény, hogy címében „Soros-egyetemet” írt, már önmagában is óriási hiba, amit csak azzal tud kompenzálni, hogy negyvenszer leírja: „A CEU magyarországi üldöztetése a történelem legsötétebb korszakát idézi fel”./

A beszámolót így foglalja össze:

A berlini Szabadegyetem rektora elképzelhetőnek tartja, hogy a Magyarországon fenyegetett Közép-európai Egyetemnek helyt adjon.

A cikk pedig így kezdődik:

Áttelepülhet a Közép-európai Egyetem (CEU) Berlinbe, amelyet Magyarországon Orbán Viktor kormánya nyomás alá helyezett?

Hírdetés

Erről beszélt hétfőn Peter-André Alt, a Szabadegyetem elnöke Michael Ignatieff-fel, a CEU rektorával. „Ki akarjuk puhatolni, mi a legjobb támogatás, amit az egyetemnek adhatunk”, mondta Alt vasárnap a Tagesspiegelnek.

A CEU elsőrendű célja természetesen az, hogy a tanítást Budapesten folytatni lehessen. „Ha ez nem lehetséges, akkor alternatívákon kell gondolkodnunk – és a Szabadegyetem itt nyújthat alternatívát liberális tradíciójával”, mondta Alt. A CEU 1600 diákja és 300 munkatársa nem rémiszti el a rektort. Elképzelhető helyszín lenne a volt szövetségi egészségügyi hivatal üresen álló épülete az Unter den Eichen-en.

 

 

  

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »