A Beregszászi Járási Kórház felkészült a szezonális megbetegedések számának növekedésére

A szakemberek részvételével ülést tartott a technogén és ökológiai biztonság, illetve a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottság.

A résztvevők azt vitatták meg, mennyire készült fel a kórház az influenzás és a heveny légúti megbetegedések számának szezonális növekedésére – olvasható Babják Zoltán, Beregszász polgármesterének közösségi oldalán.

A medikusok tájékoztatása szerint az utóbbi hét alatt a városban és a járásban 133 betegnél diagnosztizáltak heveny légúti megbetegedést, míg a járványküszöb 314 ilyen esetnél van. A járási kórház fertőző betegségeket kezelő osztályán 5 főt ápolnak ilyen betegséggel.

Az osztály elegendő fekvőbeteg-hellyel rendelkezik arra az esetre, amennyiben emelkedne e szezonális megbetegedésben szenvedők száma.

Az ülésen szó esett az energetikai komplexum, a lakás- és kommunális gazdaság és a város szociális szférája objektumainak felkészítéséről is, hogy ezek stabilan működjenek az őszi-téli időszakban.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, egészségügy, influenza, légúti megbetegedések, felkészültség, védőoltások, Babják Zoltán, Beregszászi Járási Kórház, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »