A Belügyminisztérium nem akarta reklámozni a Déliben erőszakoskodó migránsokat

Mint arról hétfőn beszámoltunk, migránsok erőszakoskodtak nőkkel még február 28-án a Déli pályaudvaron. A Jobbik kiakadt a Belügyminisztériumra, hogy nekik kellett szólni a vizsgálat szükségességéről.

Az eset ugyanis csak azután derült ki, hogy Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke Köln után Budapesten is eltitkolják a migránsok által nők ellen elkövetett bűncselekményeket? címmel intézett írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszterhez 2016.március 9-én, március 11-én pedig közleményben szólította fel a Belügyminisztériumot, hogy szerezzen érvényt a hatályos jogszabályoknak, és vizsgálja ki az ügyet.

Intézkedjen a történtek legalább utólagos, teljes körű kivizsgálása iránt, beleértve a MÁV birtokában lévő videofelvételek beszerzését és kielemzését, a szemtanúk beazonosítását és tanúként történő kihallgatását, végül az érintettek felelősségre vonását és az ügy eltussolása helyett a sajtó tájékoztatását! – fogalmazott Sneider Tamás a közleményében.

A Jobbik szerint a Belügyminisztérium miattuk volt kénytelen a történtek után mintegy két héttel foglalkozni a felháborító esettel, és enélkül az elkövetők megúszták volna tettüket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »