A Barcelona trénere Bukarestbe ingázik

A Barcelona trénere Bukarestbe ingázik

Xavi Pascual lett az új román kapitány. 2011-ben a Nagy László-féle Barcát vezette BL-győzelemre, 2015-ben viszont már a Nagy László-féle Veszprém ellen győzött a kölni Bajnokok Ligája-döntőben. Tovább vezeti a Barcelonát.

Az egykoron világverő, hetvenes években világbajnoki címeket szerző Románia férfiválogatottjának szövetségi kapitánya a katalán Xavi Pascual, a tavalyi BL-győztes Barcelona trénere lett a következő két évre.

Keleti szomszédainknál a férfi szakág évtizedek óta válságban van, az elmúlt húsz évben egyszer sem (!) jutott ki a válogatott az Eb-re, a vb-re is csak kétszer, majd hamar hazautazott. Pascuallal most éppen ezen akar változtatni a szövetség, a feladat a 2018-as kontinensbajnokságra való kijutás.

Nagyon jól ismeri Romániát, barátai vannak itt. Megértjük egymást, mindketten játszottunk Barcelonában. Ugyanazokat az értékeket képviseljük, mindez döntő volt nála

– mondta Alexandru Dedu, a román szövetség elnöke az európai szövetség honlapján.

Ez egy nagy lehetőség nekem, egyre többet dolgozunk majd, hogy elérjük, amit akarunk. Nincs idő arra, hogy hibázzunk, az első évemtől kezdve jó eredményeket akarok

– mondta Xavi Pascual, aki folytatja a munkáját Barcelonában. A katalán tréner 2011-ben a Nagy László-féle Barcát vezette BL-győzelemre, 2015-ben viszont már a Nagy László-féle Veszprém ellen győzött a kölni Bajnokok Ligája-döntőben.

Romániában a női szakág fényévekkel jobban áll, mint a férfi, a hölgyek válogatottja vb-bronzérmes lett decemberben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »