A Barcelona egykori edzője vette át az amerikai csapatot – hivatalos!

Az argentin válogatott és a Barcelona korábbi mestere, Gerardo Martino lesz az Atlanta United vezetőedzője.

A két évvel ezelőtt alapított klub jövőre első alkalommal indul az észak-amerikai profiligában (MLS).

“Nagy örömünkre szolgál, hogy az első idényünkben olyan kaliberű edző vezeti a csapatot, mint Gerardo Martino. Komoly tapasztalata, illetve sikerei önmagukért beszélnek. Szakmai látásmódja jól illeszkedik klubunk filozófiájába” – nyilatkozta a ESPN-nek kedden Darren Eales, az Atlanta United elnöke.

Az 53 éves Martino 2006 és 2011 között a paraguayi, 2014-től idén júliusig az argentin válogatottat irányította, a 2013/14-es idényben pedig az FC Barcelona vezetőedzőjeként dolgozott.

“Nagyon boldog vagyok, hogy én lehetek a klub történetének első vezetőedzője. Szép kihívás vezetni a csapatot egy olyan fejlődő bajnokságban, amilyen az MLS. Az Atlanta United első osztályú szervezet, nagy örömmel dolgozom azért, hogy az egyik legjobbá váljon a ligában” – nyilatkozta Martino.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Európa-bajnokot igazolt a BarcelonaMegtartja az adócsalási ügybe keveredő sztárját a BarcelonaRovatok: SportTelepülés: USACímkék: sport, labdarúgás, Atlanta United, FC Barcelona, Gerardo MartinoForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »