A bangladesi püspökök elítélik a New York-i imám meggyilkolását

A bangladesi püspökök elítélik a New York-i imám meggyilkolását

„Meg kell állítani mindazokat, akik gyűlöletet gerjesztenek a vallások ellen” – nyilatkozta Gervas Rozario püspök, a bangladesi Igazságosság és Béke Püspöki Bizottságának elnöke, aki kemény szavakkal ítélte el a New York-i imám és munkatársa augusztus 13-i meggyilkolását.

Mindkét áldozat – az 55 éves Maulana Alauddin Akonjee és a 64 éves Thara Uddin – bangladesi volt, golyóval oltották ki életüket. A rendőrség letartóztatott egy gyanúsítottat, egy 35 éves brooklyni férfit. Tettének oka eddig még ismeretlen.

Gervas Rozario püspök az AsiaNews tájékoztatása szerint kifejezte a bangladesi helyi egyház döbbenetét és fájdalmát a történtek miatt. „A lehető legkeményebben elítélünk mindenkit, aki gyűlöletet és diszkriminációt terjeszt a vallások ellen”. Banglades külügyminisztere is kifejezte részvétét a gyilkosság miatt, azt „gyáva tettnek” minősítetve.

A Zsidó Világkongresszus is szolidaritásáról biztosította a New York-i muszlim közösséget, elnöke, Ronald Lauder révén. „Minden vallás hívőinek garantálni kell, hogy szabadon, erőszaktól és gyűlölettől való félelem nélkül élhessen” – nyilatkozta Ronald Lauder a SIR olasz katolikus hírügynökség tájékoztatása szerint.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »