A baloldal már megint a külhoni magyarok ellen hergel, de a bevándorlókat beengedné

A baloldal már megint a külhoni magyarok ellen hergel, de a bevándorlókat beengedné – reagált a Fidesz-frakció csütörtökön a DK és az Együtt Ab-döntést bíráló nyilatkozatára.

A baloldal már megint a külhoni magyarok ellen hergel, de a bevándorlókat beengedné.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a baloldal minden alkalmat megragad, hogy a külhoni magyarok ellen hergeljen, miközben a bevándorlókat korlátlanul beengednék és még be is akarják telepíteni. Kifejtették: a baloldal 2004-ben is gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen, és ma is azt teszi, amikor szándékosan félremagyarázza az Alkotmánybíróság (Ab) döntését. Az Ab megállapította, hogy a szavazati jogot semmi nem korlátozza, teljesen mindegy, hogy valaki levélben, az állandó lakóhelye szerinti szavazókörben, vagy a külképviseleten adja le a szavazatát. Minden szavazat egyenlő és a magyarországi lakóhellyel rendelkező külföldön tartózkodó választópolgárokat semmiféle hátrány nem éri más magyar állampolgárokhoz képest.

A polgári kormány a nemzet részének tekinti a külhoni magyarokat, akik – mint minden más magyar állampolgár – részt vehetnek az országgyűlési választásokon – áll a Fidesz közleményében.

A két ellenzéki párt azt kifogásolta, hogy az Alkotmánybíróság döntése szerint nem alkotmányellenes, hogy míg a határon túliak szavazhatnak levélben az országgyűlési választásokon, a külföldre vándorolt magyarok nem.

 

 

MTI

The post A baloldal már megint a külhoni magyarok ellen hergel, de a bevándorlókat beengedné appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »