"A balliberálisok zsigerből támadnak minden nemzeti értéket"

A Fidesz szerint a balliberálisok zsigerből támadnak mindent, ami nemzeti érték, legyen az szellemi, gazdasági, kulturális vagy építészeti.

A nagyobbik a kormánypárt a budai Várban újjáépülő Lovardával kapcsolatos ellenzéki nyilatkozatokra reagált így pénteken.

A Lovarda alapkövét pénteken tették le a Várban, a beruházást L. Simon László az elmúlt fél évszázad legnagyobb budapesti műemléki felújításának nevezte. Az újjáépítést közleményben bírálta a Párbeszéd Magyarországért és az Együtt, feleslegesnek és drágának tartva a beruházást, míg az MSZP elnöke, Tóbiás József sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva úgy kommentált, a kormány csak saját kiváltságosait akarja helyzetbe hozni.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: míg a balliberálisok kormányzásuk alatt is megpróbálták lerombolni a nemzeti értékeket és hagyták lepusztulni az építészeti és kulturális örökségeket, addig a polgári kormány épít, megment és felújít. A nagyobbik kormánypárt szerint a nemzeti örökségek felújítása és újjáépítése Magyarországot erősebbé és vonzóbbá teszi, hozzájárul a nemzeti kultúra, a turizmus, a gazdaság fejlesztéséhez valamint a munkahelyteremtéshez.

A kormányzati beruházásoknak köszönhetően Budapest ma az egyik legvonzóbb turisztikai célpont, ahol évről-évre rekordokat dönt a turizmus. A főváros szívében a fél évszázad legnagyobb műemléki felújítása kezdődik meg, amelyet a budavári palotanegyed felújítása követ – tette hozzá a Fidesz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »