A Balatonra menekülnek a németek a kontinensfoglalók elől

Egyre több német telepedik a Balatonhoz a német kormány menekültpolitikája miatti elégedetlenség és a betolakodóktól való félelem miatt – tárta fel a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati televízió Report München című politikai magazinműsora.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Report München honlapján szerdán közzétett riport szerint ingatlanügynökök a Balaton térségében arról számolnak be, hogy tavaly szeptember óta új jelenség tapasztalható a német ügyfelek körében: a menekülés a kontinensfoglalók elől.

Egy ingatlanközvetítő azt mondta, hogy tíz német ügyfél közül nyolc a menekültek miatt akar kivándorolni Magyarországra.

A német kivándorlók értékelik, hogy a Balaton környékén nagy német közösség él, jó a klíma, hosszúak a nyarak és olcsó az élet. Újabban viszont az is számít nekik, hogy a magyar lakosság túlnyomórészt keresztény, és “alig vannak migránsok” – áll a riportról készített összefoglalóban, amely szerint a németek cserébe megbékélnek azzal, hogy Magyarország európai összevetésben a szegény tagállamok közé tartozik.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »