A apát elküldte harcolni, az anyát felvette a háremébe egy ausztriai imám

Hat év börtönbüntetésre ítélték az a radikális iszlamista tanítót Ausztriában, aki egy muszlim apukát rábeszélt arra, hogy áldozza fel az életét Szíriában, majd a feleségét arra kérte, hogy csatlakozzon a háreméhez.
A apát elküldte harcolni, az anyát felvette a háremébe egy osztrák imám

Magyar Menedék - Badiny

A grazi bíróságon hallgatták meg azt a 42 éves csecsen imámot, aki számtalan fiatal férfit beszélt rá arra, hogy utazzon Szíriába harcolni, köztük az említett nő férjét is.

Az elmúlt napokban hárman is a frontvonalra utaztak azok közül, akikkel az Iszlám Állam prédikátora beszélt. Egyiküknek a feleségét az imám arra kérte, hogy legyen a harmadik felesége. Még azt is felajánlotta, hogy örökbe fogadja a halálba küldött férfi három árva gyermekét.

A bíróságon a nőt is meghallgatták, aki azt tervezte, hogy három gyermekével együtt Szíriába utazik új férjével, aki rendszeresen tanított egy grazi mecsetben.

A meghallgatásokon kiderült, hogy a nőt csak azt követően tartóztatták fel a határokon, hogy a családja a hatóságoknak elárulta, a nő az Iszlám Államhoz kíván csatlakozni Szíriában. A család elmondása szerint, minden tőle telhetőt megtett, hogy megakadályozza a gyermekek kivitelét az országból.

A bíróságon meghallgattak egy másik férfit is, aki azért utazott ki a Közel-Keletre, hogy a terrorszervezetnek egy propaganda filmet forgasson. Egy harmadik gyanúsítottról pedig kiderült, hogy korábban a halálszekta oldalán harcolt a szíriai fronton.

A prédikátort végül 6 évre, a két másik férfit pedig 5 évre ítélte a bíróság. A nőnek 15 hónapot kell a rácsok mögött töltenie.

atv.hu – TheLocal


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »