A 7 évvel idősebbek között mutatkozott be az új Messi

Karamoko Dembele a Celtic játékosa. 13 éves, de már az U20-asok között játszatják. Elképesztő, amit a labdával művel.

A Celtic csapatának szurkolói nemrég üdvözölhettek egy Dembélé-t Glasgow-ban, de kiderült, nem ő lesz az igazi nagy durranás. Pedig a francia korosztályos válogatott nem akárhonnan, az angol Premier League-ból érkezett, most mégsem ő, vagyis Moussa az első számú Dembele a zöld-fehéreknél, hanem a 13 éves Karamoko.

A Twitter majd felrobbant a hírre – írja a 101greatgoals portál –, miszerint az ifjú futballista bemutatkozott a – nem elírás – Celtic U20-as csapatában, vagyis gyakorlatilag a felnőtt csapat előszobájába lépett. Egyes hozzászólok írják is, más ebben a korban sütit lop a padtársától a suliban, Karamoko viszont nem, ő a védők lábait csomózza össze a zöld gyepen. Elképesztő tehetséggel bír az elefántcsontparti felmenőkkel büszkélkedő játékos, a róla készített videók legalábbis erről tanúskodnak. A ballábas játékos a fiatal Messi mozdulatait idézi.

Íme egy:

Celtic's 13 year-old wonderkid Karamoko Dembele in action.

Remember the name!pic.twitter.com/2hHtpAWp3R— TheFootballCommunity (@Footy_Community) 2016. október 3.

Győztes meccsen mutatkozhatott be a hét évvel idősebbek között, a Heartsot verte a Celtic. 9 percet kapott a második félidő végén, és azt a Jack Aitchisont váltotta, aki 16 évével a klub történetének legfiatalabb játékosaként mutatkozhatott be az előző idény utolsó meccsén az első osztályban.

Hogy mi lesz Dembelével, ha egy nála 25-30 kilóval nehezebb védő próbálja majd kitenni a pályáról, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy saját korosztályában már értelmetlen lenne játszatni, viszont a pályafutása végét is jelentheti, ha egy 6-7 évvel idősebb játékos keményen odateszi magát ellene. A skót ligában ráadásul a „fizikai játék” dominál, jóval több a szikrázó összecsapás, mint másutt. Mindenesetre a fél világ szurkol neki, hogy ő legyen a következő Lionel Messi.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »