900 ezer dollárt követelt a katonai gárda két tisztviselője

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai letartóztatták a katonai csoport két tisztviselőjét, akik 900 ezer dollár összegű pénzt követeltek az odesszai vállalkozóktól. Továbbra is folynak a házkutatások – jelentette az SZBU sajtóosztálya.

A tisztviselők 20 ezer dollárban határozták meg azt az összeget, amit minden egyes kereskedési platform bérbeadási idejének meghosszabbításáért számolnak fel. A helyiségek Odessza legnagyobb piacán, a védelmi minisztérium területén találhatóak. A tisztviselők 45 helyi vállalkozóval kötöttek megállapodást, akiknek az említett összeget be kellett fizetniük – írja a Golos.ua

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 368. cikkelye értelmében büntetőeljárást indítottak. Az SZBU alkalmazottai a katonai ügyészség munkatársaival együttműködve Odessza egyik éttermében tartóztatták le a korrupt tisztviselőket. A törvénysértőkre akkor csaptak le, amikor azok 75 ezer dollárt kaptak helyi üzletemberektől.

A házkutatások során az SZBU munkatársai 120 ezer dollárt találtak. Az ügyben tart a vizsgálat.

Korábban írtunk róla, hogy 2016 eleje óta az Ukrán Nemzeti Rendőrség gazdaságvédelmi osztályának munkatársai 618 korrupt hivatalnokot lepleztek le Ukrajnában.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: korrupció, kékfény, bűnügy, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »