8 hónap alatt jelentősen megnövekedett a bűncselekmények száma Ukrajnában

Az Állami Statisztikai Hivatal adatai alapján Ukrajnában igencsak megnövekedett a bűncselekmények száma az elmúlt nyolc hónap alatt. Összességében a lopások és a rablások mennyisége növekedett meg, valamint megélénkült a szervezett bűnbandák tevékenysége – írja a Golos.ua.

Ukrajnában január-augusztus folyamán 19,4 ezer rablást jegyeztek fel, ami 26,8 százalékkal több, mint 2015 hasonló időszakában.

A Statisztikai Hivatal adatai alapján a lopások száma is erősen növekedett Ukrajnában: 249,5 ezer ilyen esetet jegyeztek fel, ami 26 százalékkal több, mint a múlt év hasonló időszakában.

A jogvédők január-augusztus során 413 olyan személyt állítottal elő, akik szervezett bűnbandákban követtek el törvénysértést.

A fent említett időszak alatt 1418, előre megfontolt szándékból ellövetett gyilkosságot és gyilkossági kísérletet, 1708 súlyos testi sértést és 343 nemi erőszak kísérletet jegyeztek a jogvédők.

A Statisztikai Hivatal adatai alapján, január-augusztus folyamán Ukrajnában hivatalosan 359,9 ezer ember esett bűncselekmény áldozatául, amelyek közül 136,2 ezren nők, 22,5 ezren időskorúak, valamint első és második kategóriás rokkantak, 4 ezren kiskorúak, 2100-an 14 év alatti gyermekek voltak.

„A legtöbben (66,1%) lopásnak és rablásnak estek áldozatul, közülük 39,1% nő volt.  A bűncselekményekkel összefüggésbe hozható közúti baleseteknek az ország területén 9800 személy lett károsultja.” – olvasható a közleményben.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: bűncselekmény, Ukrajna, ukrajnai hírek, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »