70 milliós balatoni luxusingatlant vett Polt – jövőre majd feltünteti a vagyonnyilatkozatában

Saját homokos strand, 450 méteres wellnesskomplexum fedett medencével és szaunákkal, valamint pihenőliget is tartozik ahhoz az igényes kis balatoni luxusingatlanhoz, amely Polt Péternek is szemet ütött. Csakhogy a legfőbb ügyész adóbevallásában nem szerepel a 70 milliós kiadás.

Polt Péter több ingatlant tüntetett fel tavalyi vagyonnyilatkozatában, övé egy 110 négyzetméteres Pasaréti úti lakás fele, egy 30 négyzetméteres pince Fónyban, egy 708 négyzetméteres lovasi, művelés alól kivett terület, és egy 2588 négyzetméternyi szántó, gyep Bárdudvarnokon.

Az örökpanorámás balatoni luxusingatlanra 2016-ban tett szert, így a vonatkozó törvény alapján talán a 2017-es nyilatkozatában fogja feltüntetni – adta válaszul a Népszabadság csütörtöki számában Polt szóvivője. Azonban az ingatlanhoz lehet, hogy a felesége is hozzátett.

A Polt családban ugyanis nem a főügyész keres a legjobban. Felesége, Polt-Palásthy Marianna bruttó ötmillió forintot kap a jegybank személyügyekért felelős ügyvezető igazgatójaként.

(Blikk nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »