7 és 9 éves kisfiúkat is kényszermunkára ítéltek édességlopásért a viktoriánus Angliában

7 és 9 éves kisfiúkat is kényszermunkára ítéltek édességlopásért a viktoriánus Angliában

Viktoriánus kori levéltárakból előkerült dokumentumokból kiderült, hogy egy 7 és 9 éves kisfiút is megvesszőzték és kényszermunkára ítéltek 1870-ben. A testvérpárt egy angliai város legrettegettebb bűnözői között tartották számon – olvasható a The Telegraph cikkében.

Több mint 235 ezer, az elmúlt 180 évben keletkezett börtöniratot, valamint fotót tettek közzé nemrég az interneten. A hétéves Edgar Kilmister mindössze 116 centi volt, amikor 1870-ben elkapták, amiért édességet lopott. Kilencéves testvérével, Joseph-fel egyetemben megvesszőzték (12 ütést mértek rájuk) és egy hét kényszermunkára ítélték. 

A spektrum másik oldalán a 79 éves William Lord található, akit falopással vádoltak, és hat hónap kényszermunkára ítéltek, de egészségi állapotára tekintettel a királynő kegyelemben részesítette. A Gloucestershire Archives-ban megtalálható anyagokat először digitalizálták a családfakutatásra szakosodott oldal, az Ancestry segítségével.

Az 1728-tól 1914-ig tartó évtizedekből származó dokumentumokat felölelő gyűjteményben a börtönök mellett a piti bűnökkel vádolt elítélteket kényszermunkával jó útra téríteni igyekvő javító-nevelő intézetek anyagai is megtalálhatók. A gyűjtemény 1870-től kezdve fotókat is tartalmaz, amelyek a rendőröknek segítettek a bűnözők azonosításában.

A “nehézsúlyú bűnözők” közé tartozott még James Hyde, akit disznóhúslopásért, valamint a 18 éves Samuel és a 14 éves Alfred Taylor, akiket pedig nyúleltulajdonításért ítéltek kényszermunkára. A 14 éves cselédlánynak, Elizabeth Crowdernek ugyanez lett a sorsa, amiért ellopta „gazdája” tárcáját.   


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »