6 szemfelnyitó tanítás, amit az összes spirituális vezető meg akart tanítani nekünk

A világ valamennyi spirituális hagyományában találunk olyan felébredett mestereket, akik egész életüket az emberek felvilágosításának szentelték, s tették ezt tanításaik által abból a megfontolásból, hogy jobb hellyé formálják a világot, amelyben az emberek szeretetben és békében élhetnek egymással, valamint a természettel.

 

Ezúttal azt a hat leghatásosabb tanítást kívánom bemutatni számodra, melyeket Kelet és Nyugat nagy megvilágosodott spirituális mesterei akartak megtanítani a számunkra a történelem folyamán.

 

Az elkülönültség csak illúzió

 

Minden létező kapcsolatban áll a többi létezővel. Semmi sem létezik függetlenül vagy környezete elszigeteltségében. Valamennyi dualitás semmi egyéb, mint illúzió, s míg ki nem szabadulunk belőlük, addig sosem leszünk képesek harmóniában élni önmagunkkal és a világgal.

 

 

Az egyszerűség a kulcs

 

A mértékletes életvitel a középpont és a tisztaság elérésének útja. Akik bonyolulttá teszik az életüket, azok zavart tudatállapotba kerülnek és mind az energiájukat, mind az idejüket olyan dolgokra vesztegetik el, amelyek nem járulnak hozzá a fejlődésükhöz. Egy bölcs kihajítja a lényegtelen dolgokat és csak azt őrzi meg a szívében, ami igazi fontossággal bír.

 

A kötődés szenvedéssel jár együtt

 

Minden, ami létezik, s amit birtokolunk, egyszer elhalványul. Magyarul, minden átmeneti, beleértve a jelenlétünket is ebben a világban. Ebből következik, hogy minél inkább kötődsz – akár személyekhez, akár tárgyakhoz, akár körülményekhez –, annál inkább hajlamossá válasz a szenvedésre, mivel mindezeket előbb-utóbb elveszik tőlünk.

 

A fájdalom egy hírnök

 

Az emberek általában tartanak a fájdalomtól, s bármit elkövetnek, hogy elkerüljék a fájdalomra való odafigyelést. Az igazság viszont az, hogy a fájdalom azért van, hogy megtanítson bennünket valamilyen fontos dologra. Amíg nem szentelünk nagyobb figyelmet neki, addig sohasem leszünk képesek tanulni és fejlődni. A fájdalom a legintenzívebb módon hozza a tudomásunkra, hogy az életünkben valami nem stimmel és szükségessé vált az életvitelünk megváltoztatása ahhoz, hogy úrrá lehessünk a fájdalmon.

 

Az együttérzés békét teremt

 

Együtt érzően élni azt jelenti, hogy békében élünk másokkal. Amikor a könyörület kiveszett a világból, akkor elkerülhetetlenül felütötte fejét a versengés, a konfliktus és a háború. Az együttérzés csupán egy olyan tényező, ami segítheti az embereket az összefogásban és az együttműködésben egy olyan világért, amely minden létező lény számára sokkal gyönyörűségesebb.

 

A szabadság egy húron pendül a felelősségvállalással

 

Minél inkább felelősséget vállalunk magunkért, annál inkább tudjuk majd alakítani az életünket. Akik saját döntésükként mások vállaira helyezik át a felelősséget, még nem ismerték fel, hogy azzal együtt a szabadságukról is lemondtak. A felelősséget olykor talán súlyos teherként cipeljük, azonban ez az egyetlen módja a tudatos és szabad életnek.

 

Ezek a szemfelnyitó tanítások elsőre talán könnyen érthetők, viszont valójában egy nagy tudatos ugrás megvalósítani őket. Meditációval és az iménti tanítások tudatos alkalmazásával előbb vagy utóbb sikerülni fog a mindennapi életedbe beépíteni azokat és megtapasztalni a végtelen erejüket és jelentőségüket.

 

Fordította: Száraz György

Forrás: http://www.riseearth.com/

 

Ha azonosulni tudsz a www.boldognapot.hu által képviselt gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)Aurafejlesztő és Meditációs KlubjainkonHétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)Bel- és Külföldi zarándoklatainkona Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott IstentiszteleteinkenSzer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)Főnix programunkonÉbresztő Táborunkban

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

napvallas@gmail.com

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »