53 behatoló migránsról tud a rendőrség szombatról, 48-an a tranzitzónában várnak a sorukra

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 47 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ebből 10 súlyos és 37 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 156 személyt fogott el, közülük 25 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 94 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 172 személyt állítottak elő, köztük 52 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 13 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 125 esetben foganatosítottak.

Magyarország területére 2016. július 16-án 0 óra és 2016. július 16-án 24 óra közötti időszakban 53 fő szándékozott illegálisan bejutni a "magyar-szerb határon". A rendőrök és a katonák 5 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben, 48 főt feltartóztattak, és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron (azaz a kormány szerint tranzitzónában megpihenve nyújthatják be a menedékkérelmüket – a szerk.).

Szabolcs megyében 5, Győr-Moson-Sopron megyében 11 határsértőt fogtak el a rendőrök.

Győr-Moson-Sopron megye területén egy román állampolgárságú férfit fogtak el a rendőrök, aki migránsoknak kísérelt meg segítséget nyújtani abban, hogy illegálisan külföldre jussanak. A román férfi ellen embercsempészés bűntett miatt indítottak büntetőeljárást.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »