4500 migránst mentettek ki egy nap alatt a tengerből

Csütörtökön az olasz haditengerészet és parti őrség beszámolója szerint közel 4500 migránst mentettek ki a Földközi-tengerből, miután több tucat kisebb csónak is elsüllyedt a nap folyamán.

A jó időjárási körülmények miatt egyre többen próbálnak meg Afrikából Olaszországba átkelni.A jelentés szerint a legtöbb, átkelésre alkalmatlan csónak már 40 kilométerre a líbiai partoktól bajba került – írja a BBC.

„Közel 4500 ember életét mentettük meg 40 akció alatt.” – mondta a parti őrség szóvivője.

Mint elmondta, folytatják a mentéseket, így ez a szám a mai napon tovább nőhet.

Az ENSZ adatai szerint 2014 óta tízezernél is több ember halt meg a Földközi-tengeren, mikor Európába akartak átkelni.

Az EU-Törökország megállapodásnak köszönhetően az idei év első öt hónapjában 98 százalékkal csökkent a görög szigetekre érkező migránsok száma a tavalyi év arányaihoz képest. Az Olaszországba érkezők száma azonban nem csökkent a Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Lakásából lövöldözött migránsokra, egy ötévest is megsebesítettPorig égették a migránsok a tábort, mert nem ébresztették fel őket időbenKényszervizsgálatra küldik a migránsokat SvájcbanRovatok: KülföldTelepülés: OlaszországCímkék: külföld, olasz partiőrség, migrációs válság, életmentés, haditengerészetForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »