420 milliárdos építőipari tender – törvényes korrupció?

420 milliárdos építőipari tender – törvényes korrupció?

Több ellenzéki párt is szót emelt a Nemzeti Fejlesztési Programiroda által a napokban kiírt 420 milliárd forintnyi építőipari tender ellen.

Az Átlátszó.hu fotója az egyre átlátszóbb csapatról

Az LMP szombati közleménye szerint a kormány olyan szabályozást alakított ki, melynek keretében négy évre előre, százmilliárdos nagyságrendben adhat megbízást a Fidesz gazdasági hátországához tartozó cégeknek. Az Együtt az európai csalás elleni hivatalhoz fordul, a Magyar Liberális Párt a pályázat visszavonására szólította fel a Fideszt.

A Jobbik feljelentést tett az ügyben

A párt az ügy miatt ugyancsak bejelentést tesz az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalánál. A Jobbik szerint a tenderrel Európa legnagyobb korrupciós ügyét készíti elő az Orbán-kormány. Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő szombaton az MTI-nek azt mondta: a Nemzeti Fejlesztési Programiroda által a napokban megjelent hat ajánlati felhívásból kiderül, hogy 48 hónapra kötnének keret-megállapodást a kiválasztott, Fidesz hátszelű, az építőiparban tevékenykedő cégekkel.

A Fideszes haverok működnek, megy a Haverok, rokonok, szomszédok (főleg Rogán szomszédjai), mutyi, hanta! Nyerésre áll Mészáros Lőrinc veje, vagy vőjelöltje is. A kormányfőhöz legközelebb álló családok lassan birtokba veszik egész Fejér megyét.Azt mondja a Fidesz, hogy Európa legnagyobb korrupciós botrányát a Jobbik okozta! Ezen már nem nevetni kell, hanem röhögni! A csúnya csúfol, a gyalázatos gyaláz!  

Hol van az arcátlanság határa? Amikor napvilágra kerül egy-egy botrány, a tisztelt magyar polgárok el sem hiszik, annyira hihetetlennek tűnik! Aztán másnapra megkapják a még nagyobb botrányt, és egyelőre forog még velünk a mókuskerék! 2020-ban véget érnek az úgynevezett uniós pénzek, jóval kevesebb lesz a lenyúlási lehetőség! 2018-ig le akarják hívni a létező összes támogatási pénzt, ki is osztják a haveroknak!

Egy korábbi cikk arról tájékoztatott, hogy Mészáros Lőrinc vejével formálódik egy óriási építőipari cégcsoport. A cikk elérhető ITT !  

A magyar társadalom folyamatosan elszegényedik. Az öt régióból négy régió az uniós statisztika szerint már a szegénységi küszöb környékén éldegél. Pest megye és Budapest a bankárok és a hatalom magas jövedelme miatt (Budapesten számolják el szinte valamennyit) jóval az átlag felett van. Pest megye a több támogatási pénz reményében azonban leválni készül, így Budapest valószínűleg külön régió lesz. Mire ez megtörténik, akkorra már lehet, hogy nem is lesz jelentősége.

Békéscsaba, 2016. március 20.

Alapinformáció: profitline/SVPSZ

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A kormány nem vállalkozást ösztönöz, baráti oligarchahálózatot épít ki. Ezt bizonyítja, hogy amikor összeveszett a miniszterelnök Simicska Lajossal, akkor minden pozíciójából elkezdték kiszorítani és az új csókosokat próbálják helyzetbe hozni. És Mészáros Lőrincet vagy Garancsi Istvánt sem azért támogatja, mert ezzel egy-egy szektort ösztönöz, hanem azért, hogy a politikai hatalmát megtámasztja néhány nagyvállalkozó, ráadásul mivel egy koncentrált-centralizált szféráról van szó, csak pár szereplővel kell kiegyeznie – és ezek az oligarchák gazdasági oldalról biztosítják a hatalmat.” (Részlet a Meller Tamással készült Csak az első éjszaka joga hiányzik című interjúból) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »