4 férfit nemi erőszakért, többeket pedig szexuális zaklatás miatt vettek őrizetbe az ünnepen

Napról napra nő a szexuális támadások száma az észak-spanyolországi Pamplonában. A városban most tartják a bikafuttatásról híres San Fermín-ünnepet. Eddig a hatóságok az ünnephez kapcsolódóan 15 férfit vettek őrizetbe nemi erőszak és szexuális zaklatások miatt.

Pamplona városa évek óta küzd a nők elleni erőszakos tettek ellen, amelyek mindig gyakoribbak a kilencnapos ünnep idején. Ilyenkor a bárok, szórakozóhelyek és az utcák is hajnalig tömve vannak a mulatozókkal.

Idén az önkormányzat épp azért növelte meg a biztonságra felügyelő rendőrök számát, és helyezett el újabb biztonsági kamerákat, hogy elejét vegye a nőket érő agressziónak. Ráadásul már az ünnepet megelőzően kampányba kezdett, hogy az áldozatok és a tanúk is tegyenek feljelentést, ne hallgassák el a történteket – írja az MTI.

Mindennek ellenére már a San Fermín első éjszakáján megtörtént az első támadás, amelyet azóta újabbak követtek. Nemi erőszak miatt négy, nemi erőszak kísérlete miatt pedig egy férfit vettek eddig őrizetbe. Tíz másik férfit szexuális zaklatással gyanúsítanak.

Az elmúlt öt napban több tömeges tiltakozó megmozdulást is tartottak Pamplona belvárosában a nőkkel szembeni erőszak ellen. A hétfő esti csendes demonstráción “Nem az agresszióra!”, “Elég legyen!”,

“A nem, az nem” feliratú transzparenseket tartott a magasba a nagyjából ezer fős tömeg.

Joseba Asirón, Pamplona polgármestere szerint a tömeges tiltakozás bizonyítja, hogy az embereknek elegük van az erőszakos viselkedésből, amelyet az ünnep idején gyakorolnak a férfiak.

Aritz Romeo, a város biztonságért felelős tanácsosa szerint azonban az, hogy ilyen sok bejelentés volt már idén, nem az erőszak növekedését jelzi, hanem azt, hogy a figyelemfelkeltő kampánynak köszönhetően többen tesznek feljelentést.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ezrek tüntettek a bikaviadalokértSokkoló videó: élő adásban döfte halálra a bika a torreádortRovatok: KékfényTelepülés: SpanyolországCímkék: kékfény, szexuális bűncselekmény, Spanyolország, szexuális zaklatásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »