31 évesen visszavonult a Liverpool egykori ásza

31 évesen visszavonult a Liverpool egykori ásza

A dán Daniel Agger 232-szer lépett pályára az angol csapatban.

Twitteren jelentette be a dán Daniel Agger, hogy felhagy a futballal – írja a Liverpool Echo. „Köszönöm a támogatásotokat. Komoly tapasztalat volt. Szomorú, de a legmegfelelőbb döntés befejezni. Büszke vagyok a karrieremre” – közölte a Bröndby tetovált hátvédje.

Agger csupán 31 éves, így meglepő a döntése. Mindössze két csapatban játszott karrierje során, 2006 januárjában igazolt 8,76 millió euró ellenében a Liverpoolba – akkor ő volt a legdrágábban megvett védője az angol csapatnak, amelyben 232-szer lépett pályára. Liverpooli karrierje nehezen indult, sok sérülés hátráltatta, de a klub drukkerei fokozatosan megszerették a kíméletlen védőt, aki nagy gólokat is képes volt rúgni, és akit karrierje csúcsán a Barcelonával is hírbe hoztak.

Ám 2014 nyarán Agger bejelentette, nem bírja már a Premier League iramát. Úgy döntött, hazatér: négymillió eurót fizetett érte nevelőegyesülete, a Bröndby. Ebben a szezonban 26-szor lépett pályára, egy gólja és két gólpassza volt. A válogatottban – amelynek csapatkapitánya is volt – hetvenöt meccsen tizenkét gólt szerzett. Kétszer volt az év dán játékosa: 2007-ben és 2012-ben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »