30 kilométert gyalogoltak a migránsok Szerbián

Valamivel több mint 30 kilométert tettek meg, és a vajdasági Ópazováig (Stara Pazova) jutott el a Belgrádból a magyar határ felé kedden elindult migránsok egy része, írta az MTI.

Körülbelül 300 fiatal férfi délelőtt indult el a belgrádi autóbusz-pályaudvarról. A helyszíni beszámolók szerint önként keltek útra, azt mondták, nem várakoznak tovább a hidegben, folytatni akarják útjukat. A fiatal férfiak a magyar határ megnyitását követelő, kézzel írt papírlapokat lengettek. Ópazováig már valamivel kevesebben jutottak el, a többiek feladták a gyaloglást, illetve a szerb fővároshoz közelebbi településeken pihentek meg – számoltak be a helyszínen tartózkodó szerb újságírók. A rendőrség közölte, hogy a migránsok és a helyi lakosság biztonsága érdekében rendőrök biztosítják a menetet.

A főleg afgán és pakisztáni migránsok csoportját beszámolók szerint különböző nemzetközi szervezetekhez tartozó aktivisták indították el, és vezetik a határ felé, de arról nincs pontos információ, hogy kik is ők valójában.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »