3 ezer helyett 70 ezren mentek – sok embert tapostak halálra Indiában

Több mint 20 zarándok halt meg Indiában egy vallási eseményen. Háromezer hívőt vártak, de több, mint hússzor annyian jelentek meg.

A rendőrök megpróbálták visszaterelni a tömeget az egyik hídról, nehogy az leszakadjon. Viszont szárnyra kelt és futótűzként terjedt a rémhír, hogy a híd már elkezdett leszakadni, ezért az emberek fejvesztetten futni kezdtek az életükért – közölte egy indiai hírügynökség.

Uttar Pradesh államban, a hinduk szent városa, Varanasi mellett, az áldozatok túlnyomó többsége nő. Sokan életveszélyes állapotban kerültek kórházba.

A tömeg egy Gangesz-parti faluba tartott, egy vallási vezető két napra meghirdetett táborába.

A Times of India szerint Narendra Modi elnök máris 200 ezer rúpia (valamivel több, mint 800 ezer forint) kártérítést ígért az agyontaposottak családtagjainak. A Twitteren azt írta, hogy beszélt a hatóságokkal, és arra kérte őket, hogy adjanak meg minden segítséget nekik.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ismét merénylő robbantott, három rendőr meghaltSzüleik találtak rá a kislányokra, meghaltakRovatok: ÉletmódTelepülés: IndiaCímkék: kékfény, krimi, India, vallási rendezvény, halálos áldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »