250 milliós óvadék fejében szabadlábra helyezték Vizoviczki Lászlót

250 millió forintos óvadék ellenében a Fővárosi Törvényszék szerdán megszüntette a rendőrök megvesztegetésével és adócsalással is vádolt diszkócsászár, Vizoviczki László előzetes letartóztatását és elrendelte a házi őrizetét – tudta meg a pestisracok.hu.

Az éjszaka császáraként emlegetett Vizoviczki és a főrendőrök perét 2015. január 14-én zárt eljárásban kezdte tárgyalni a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa. Többek között bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatti ügyben 22 vádlott ellen indult eljárás.

Vizoviczki László ellen akkor költségvetési csalás miatt is vádat emeltek – 33 társával együtt -, és abban az ügyben 2014. novemberében kezdődött meg a büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint Vizoviczki László az 1990-es években prostitúciós szolgáltatást nyújtó vállalkozások révén vált ismertté a budapesti éjszakában, majd ismeretlen forrásból vendéglátó-ipari tevékenységbe fogott. Az illegális jövedelem növeléséért cégei megtévesztették az adóhatóságot, nem tettek eleget számlaadási kötelezettségüknek, rossz minőségű terméket hoztak forgalomba, illetve irreálisan magas árakkal dolgoztak.

Az ügyészség szerint az elsőrendű vádlott a rendszer hatékony működtetéséért ügyvédi segítséggel több tucat cégből álló gazdasági szervezetet hozott létre, továbbá jó kapcsolatokat épített ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az V. kerületi kapitányság több vezető beosztású tisztjével és más hatósági dolgozókkal is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »