23 millióan tervezik elhagyni a hazájukat

23 millióan tervezik elhagyni a hazájukat

A világon mintegy 23 millió ember készül arra, hogy kivándorol hazájából, ez a szám folyamatosan növekedett az utóbbi években – olvasható a Nemzetközi Migrációs Szervezet legfrissebb jelentésében.

Noha a szám nagynak tûnik, a világ népességének mindössze 0,4 százaléka – tette hozzá a szakosított ENSZ-szervezet, amelynek jelentése a Gallup amerikai közvélemény-kutató cég nemzetközi felmérésein alapszik.

A kivándorolni akarók több mint 20 százaléka elsõsorban az Egyesült Államokba szeretne emigrálni, amely így messze a legnépszerûbb célország, és több mint 40 százalékuk Afrikából. A népszerû célországok között van még Nagy-Britannia, Szaúd-Arábia, Kanada, Franciaország és Németország.

A Gallup azokat az embereket számolta össze, akik olyan elõkészületeket tesznek a kivándorlásra, mint a vízumkérelem beadása, takarékoskodás ebbõl a célból, nyelvtanulás. A felméréseket 2010 és 2015 között készítették. Öt év alatt öt százalékkal nõtt az emigrálni akarók száma.

Kisebb térségekre lebontva a világot a legtöbben Nyugat-Afrikából, majd Dél-Ázsiából, Észak-Afrikából és a Közel-Keletrõl akarnak elköltözni. Az IOM szóvivõje azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a tényleges migráció mindig elmarad a potenciálistól.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »